See the Leo Fuld reviews

Tribute to the Queen of the Netherlands by the King of Yiddish Music Leo Fuld


Enlarge CoverGod zegen Nederland
Homage bij abdicatie Beatrix van Oranje-Nassau (cd-single) gezongen door Leo Fuld.
2 bonustracks: My Yiddishe Mama + The Legend

Read the Leo Fuld reviews
Amount: 3.99 EUR
Shipping & Handling:  2.25 EUR
Total Amount:  6.24 EUR

 

GOD ZEGEN NEDERLAND - LEO FULD met KONINGIN BEATRIX, ORANJEPRINSEN etc.

 

Het gezelschap Oranjologen, waaronder de journalisten Rene Zwaap (beste journalist 2000, winnaar Gouden Mercuur), Stan Rijven (VPRO/Trouw), Paul Damen (hoofdred. Nieuw Israelitisch Weekblad), Julius Vischjager (Daily Invisible), Arthur van Amerongen (Groene Amsterdammer) en Westertorenbeiaardier Boudewijn Zwart kozen 'God Zegen Nederland' van Leo Fuld tot het ideale lied bij de abdicatie van koningin Beatrix. Dit gebeurde in Eik en Linde te Amsterdam. Op de video zien we dat De Majesteit door Fuld wordt toegezongen, voor de zanger de cd van de Majesteit loslaat. Dat ze zelf het eerste exemplaar in ontvangst nam van Fuld, viel geheel buiten het protocol. Ook zien we dat Willem Alexander de hommage van Leo Fuld aan zijn moeder 'fantastisch' vond en een stapel Fuld-cd's meenam in de de Koninklijke bus. Ook Prins Claus was zeer geroerd en moest een traantje wegpinken. De aubade van Fuld aan Beatrix werd live uitgezonden en was een van de favoriete momenten in het Jaaroverzicht van SBS6 dat jaar.


Produced and arranged by Mohamed el-Fers and Kees Post.
Supervision: Rob Bierings.
Engineered and digital recorded at Bill & Ted's Excellent Recordingstudio by Dennis Mulder.
Vocal postrecorings by Andrew Fernihough
Mastered at Mediatrack Amsterdam by Hans Strikkers.

Fuld-God zegen Nederland, oude hoesThis single-cd was presented and sung by the singer to Her Majesty Queen Beatrix of Holland, Prince Claus and Willem-Alexander (the future King Willian IV) on April 30, 1997 in a different cover, shown here.
Note that the bonustrack of Mama is different as the one on the full cd The Legend (Hippo 002) and that the bonustrack The Legend on the single CD is an instrumental medley of the songs A Cholem and Yoske, recorded for the MokumTV's Fuld Story. None of the tracks of the single-cd (Hippo 001) doubles on the full Fuld cd The Legend (Hippo 002) but a different version of My Yiddishe Mama.

Both are, anyway, a perfect gift for a Jewish mother for Mother's day.

 

  1. GOD ZEGEN NEDERLAND (Irving Berlin/Leo Fuld)
  2. MY YIDDISHE MAMA (EXTRA ORIENTAL) (Jack Yellen/Ben Pollack)
  3. THE LEGEND (Trad. instrumerntal: A Cholem and Yoshke furt aweg), aee. Kees Post)

Ga naar de CD The Legend van Leo Fuld
Read the reviews of the cd The Legend

 

De cd presentatie van God Zegen Nederland in Eik en Linde, Amsterdam 1997, met o.a.zanger Henk van Mokum, Westertorenbeiaardier Boudewijn Zwart, arrangeur Kees Post, Hippo directeur Rob Bierings, producer Mohamed el-Fers, de journalisten Rene Zwaap (Groene Amsterdammer, De Maas), Stan Rijven (VPRO/Trouw), Paul Damen (hoofdred. Nieuw Israelitisch Weekblad), Julius Vischjager (Daily Invisible), Arthur van Amerongen (Groene Amsterdammer) etc.

 
DISTRIBUTIE GOD ZEGEN NEDERLAND bij abdicatie Koningin Beatrix

 

Affiche God zegen NederlandMededeling betreffende de distributie van de single CD God zegen Nederland van Leo Fuld bij aankondiging abdicatie Hare Majesteit Koningin Beatrix der Nederlanden.

Dit affiche was bij de eerste geruchten omtrent het aftreden van Koning Beatrix te zien in een uitzending van MokumTV. Hierdoor werd de suggestie gewekt dat de CD single God Zegen Nederland o door Walboomers distributors zou kunnen worden geleverd.

Een logische gedachte, want dit bedrijf doet de Nederlandse distributie voor Hippo. Omdat dit voor het abdicatielied van Leo Fuld tot ernstige overbelasting van hun distributieapparaat zou kunnen leiden, is vanwege de bijzondere omstandigheden gekozen voor directe distributie vanuit het Hippo Productiehuis.

Uiteraard kunt u voor overige Hippo Producties, waaronder de Fuld cd "The Legend" gewoon terecht bij Walboomers.

Naar de Hippo Homesite

 

 

DE STAATSKRANT - 10/2007

Hiernaast het artikel waarmee de eerste run op God zegen Nederland mee begon.
Met dank aan Mark Ubbink, hoofdredacteur a.i. en uitgeefster C.O. Westerpark voor hun vriendelijke toestemming dit artikel op onze site te mogen plaatsen en van een naschrift te kunnen voorzien..

Afscheid Koningin Beatrix in Westerpark?

De Staatskrant over het afscheid van koningin BeatrixHet nakende afscheid van Hare Majesteit koningin Beatrix (1938) is misschien het best bewaarde geheim van Nederland. Niet alleen wordt over het privé-leven van La Trix binnen de Paleismuren zeer discreet gezwegen, ook over het afscheid van De Majesteit houd men de lippen stijf op elkaar. Hoewel er van alle betrokkenen absolute geheimhouding wordt geëist, lukt het nooit om alles te verzwijgen.

Toch hoef je geen helderziende te zijn om te begrijpen dat het afscheid van de bijna zeventig-jarige koningin nabij is. Rond paleis Drakenstein wordt sinds kort een hoge muur opgetrokken en allerhande bewakingsmaatregelen getroffen. Hetgeen volgens Oranjewatchers als René Zwaap er op duidt dat La Trix hier zal gaan wonen als ze 'de pijp aan Alex heeft overgedragen'.
Volgens Groene Amsterdammer-medewerker Zwaap, vanwege zijn Appeltjes van Oranje in 2000 uitgeroepen tot 'Journalist van het Jaar' zou Beatrix al op 31 maart 2004, de dag na de bijzetting van haar moeder Juliana, persoonlijk haar staf bijeen hebben geroepen om de festiviteiten rond haar komende pensionering te organiseren. Had het afscheid van moeder Juliana als koningin nog het volkse karakter van ritjes in koetsen om het gewone volk te bezwaaien, Beatrix wil haar afscheid op geheel eigen manier invullen.
Zwaap: Haar kennende wordt dat een combinatie van kunst en ballet. En er zijn tekenen dat de klap op de vuurpijl van een hele serie afscheidsmanifestaties in het inmiddels internationaal befaamde Westercultuur & Kunstpark De Gasfabriek aan de Haarlemmerweg zal gaan plaatshebben.

Officieel Afscheidslied
Oranjoloog René Zwaap: 'Ik heb uit doorgaans zeer betrouwbare bron vernomen dat zowel het Concertgebouworkest als het Nederlands Operakoor en het Nationaal Ballet gezamenlijk de Grote Finale van de Afscheidsfestiviteiten van Beatrix zullen verzorgen. Het moet natuurlijk een verassing blijven, maar alles wijst er op dat dit een massale uitvoering van het lied 'God zegen Nederland' zal worden.
Enlarge CoverHet was de ode die de legendarische 'Keizer van het Jiddische lied' Leo Fuld op koninginnedag 1997 aan onze vorstin bracht.

Fuld zelf stierf vijf weken later. Hij zong de koningin toe tijdens het officieel bezoek van de toen nog complete koninklijke familie aan Marken.

Het lied, een compositie van Irving Berlin, was door Fuld zelf van een Nederlandse tekst voorzien: God zegen Nederland.

Fuld wist Prins Claus tot tranen te beroeren en ook de koningin was zichtbaar geraakt. De schitterende beelden die SBS6 er van maakte werd het meest vertoonde Koninklijk Fragment met een ereplaats in het jaaroverzicht van deze zender.
René Zwaap: Daarin was ook te zien dat Willem-Alexander er met een stapel cd's van dat lied vandoor ging.

Deze cd was een uitgave van het van huis uit Afrikaanse platenlabel Hippo Records, dat naast een vestiging in Ghana ook kantoor houdt in de Van Slingelandtstraat. Ze vertegenwoordigen een boeket van Afrikaanse supersterren als Atongo Zimba en de groep Senta Lain. Maar ook de Frans-Tunesische zangeres Jacqueline Taïb, de soulband Juicebox en de zanger Leo Fuld.

We worden vriendelijk ontbangen door Office-Manager Martin. Die veranderd in een muur van zwijgzaamheid zodra we het lied God zegen Nederland ter sprake brengen.
De Office-Manager 'kan en mag daar helaas niets over zeggen'.
En waarom dan niet? 'Ook daar kan ik geen mededelingen over doen'.
De directe vraag of Hippo Records een speciale uitgave van het lied voor de genodigden van koningin Beatrix aan het persen zijn, brengt de Office-Manager duidelijk in verlegenheid. Hij verwijst ons door. We krijgen een telefoonnummer in Den Haag. De Rijks Voorlichtingsdienst.

Over een eventueel afscheid van De Majesteit worden geen mededelingen gedaan.
Oranjekenner Zwaap: 'Officieel heet zo'n cd te worden aangeboden door de intens dankbare bevolking. Doorgaans wordt de grootste 'hermelijnvlo' uitgekozen om een passend dankwoordje op de hoes te schrijven. Dat uiteraard eerst steng gekeurd zal zijn door La Trix zelf. Ik kan me niet voorstellen dat zoiets gebeurd zonder de directe betrokkenheid van De Majesteit zelf. Reken maar dat ze bij Hippo-Records te horen hebben gekregen dat ze hier helemaal niets over mogen zeggen.

Troonsbestijging Willem IV: 31 augustus
Zowel René Zwaap als astrologes Margo Barrevoets houden het op 31 augustus. Een tribuut aan koningin Wilhelmina, die op deze datum haar verjaardag had en welke dag een halve eeuw lang als koninginnedag werd gevierd. Een historisch zeer verantwoorde datum voor de kroning van Willem-Alexander. Haar bewijs zijn de sterren: In 2011 heeft Beatrix in de solaar Pluto staan en Willem-Alexander heeft dan de Maan tegenover de progressieve Venus. Kunnen de sterren nog duidelijker zijn?
Zwaap: Koninginnedag gaat natuurlijk verdwijnen als Willem IV de troon bestijgt. We zullen er een koningsdag voor in de plaats krijgen. Prinses Maxima is als haar man gekroond wordt de koning, koningin. De titel van koningin heeft voor Maxima een hele andere betekenis dan voor Beatrix. De verjaardag van Willem-Alexander valt op 27 april, een paar dagen verschil met de huidige feestdag.

© 2007 De Staatskrant - oktober 2007
www.staatskrant.nl


Mededeling directie Hippo Records

Distributie single CD God zegen Nederland van Leo Fuld

Vanwege bijzondere omstandigheden rond een speciale uitgave is de CD single God Zegen Nederland zal deze ook verkrijbaar op op het Centraal Uitgiftepunt in de Amsterdamse Jordaan. En wel op de maandagochtend tossen 07.00 en 13.00 uur bij de kraam van (Sir) Henry Ree's , algemeen bekend als de Joodsche Lampenhandel.

De kraam van Sir Henry staat tegenover huisnummer 18 op de Amsterdamse Noordermarkt, schuin tegenover de negotie van de beroemde Opera Pietje. Als de single elders is uitverkocht, maakt u hier de meeste kans.

Wij vragen allen die ons hierover mailden begrip voor deze ook voor Hippo Records uirzondijlijke situatie.

 


En dan dit nog...


Boeken van/over/met Leo Fuld


 


HOME

Design by MoArt